Onze mogelijkheden

Workshops

Interesse in een educatieve, leerzame middag / dag of bijeenkomst waar je zowel fysieke als mentale vooruitgang kunt boeken?
Zonder vast te zitten aan een abonnement leer jij nieuwe handvaten over verschillende onderwerpen of lukt het je om een bepaalde techniek of dans uit te voeren.

Ontdek hieronder welke workshops er gaan volgen.

Hormonen, cyclus en sport

Ja, gedurende de maand verandert de hormoonspiegel van de vrouw met grote consequenties voor fysieke en mentale fitheid. Hoe komt het dat vrouwen één week in de maand drastisch meer energie ervaren, één week krachtverlies ervaren en het lichaam daarbij duidelijke veranderingen laat zien? In deze workshop leggen trainers en therapeuten uit wat die veranderingen zijn en hoe vrouwen in iedere fase van de cyclus optimaal kunnen trainen en inspelen op de fysieke en mentale behoeftes. 

Deze workshop is geschikt voor iedere vrouw met vragen over haar cyclus, hormoonbalans, fysieke klachten of mentale uitdagingen. 

Datum volgt

Houding en mobiliteit

De kwaliteit van (dagelijkse) bewegingen wordt sterk beïnvloed door lichaamshouding en mobiliteit van gewrichten. Door dieper in te gaan op de theorie achter de beweging en de werking van gewrichten leren deelnemers stapsgewijs welke oefeningen mobiliteit kunnen vergroten, houding kunnen verbeteren en resultaten van trainingen kunnen optimaliseren. Het aanleren van functionele patronen, techniekondersteuning voor krachttraining en ondersteuning van revalidatietrajecten. Deze workshop is geschikt voor ieder niveau, elke hulpvraag, ongeacht ervaring of voortraject. 

Datum volgt

Seksuologie: “Communicatie en genot”

Tijdens deze empowerment workshop gaan we aan de slag met de vrouwenpsyche en het vrouwelijk lichaam. Het doel van deze workshop is vrouwen meer inzicht en vaardigheden te geven binnen hun intieme relaties. Naast een psychologische kijk op intimiteit, worden ook seksuele disfuncties besproken, communicatieve vaardigheden over persoonlijke voorkeuren en grenzen en gaan we aan de slag met een genotsverhogende workout (denk hierbij aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, versterkende oefeningen voor de bekkenbodem etc.) 

Door het taboe rondom intimiteit en communicatie te doorbreken, geven wij vrouwen meer zelfvertrouwen en openen we het gesprek rondom genot.

Deze workshop is ook geschikt vrouwen met bekkenbodemklachten, vaginisme, depressieve klachten of diastase.

Datum volgt

Hypertensie en sport

Sporten met een (te) hoge bloeddruk, kan dat? Jazeker. Onze gespecialiseerde trainers leggen uit wat een (te) hoge bloeddruk inhoudt en hoe sporters hier op een veilige manier mee kunnen beginnen. Naast een stuk theorie zullen er ook opties binnen workouts worden doorgenomen en is er de mogelijkheid een persoonlijk plan op te stellen waarbij we samenwerken met huisartsen en fysiotherapeuten. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en alle sportniveaus.

Datum volgt

Depressie: Je bent niet alleen.

Niet iedereen heeft behoefte aan één op één begeleiding bij een depressie of depressieve gevoelens. Of wellicht is die drempel nog te hoog. In de workshop neemt de therapeut de deelnemers mee door het menselijk brein en tools om het welbevinden te vergroten. Het gesprek rondom depressie wordt geopend met als doel de deelnemers in staat te stellen te helpen vrij te communiceren over het onderwerp en indien er behoefte aan is, hulp te vragen van omgeving en professionals. 

Zo bieden wij Performance Mental Training; een geaccrediteerde therapievorm waarbij de psyche en het lichaam samenwerken naar een verhoogd welbevinden.

Datum volgt

Rouw: Wanneer je verliest.

Rouwverwerking doet een ieder op zijn eigen manier en eigen tijd. Om meer inzicht te geven in hoe men dit kan doen geven wij een workshop over rouwverwerking. Deelnemers krijgen meer informatie over wat rouw kan omvatten en hoe men dit met behulp van omgeving en eventuele psychische hulp aan zou kunnen gaan. Ook is er ruimte voor deelname aan Performance Mental Training, een therapievorm waarbij lichaam en geest samenwerken bij het verhogen van algeheel welbevinden.

Datum volgt